Marijke Van De Plas & Jan Rubens van Groep Idewe | Wij Rijden Elektrisch

U bent hier

Marijke Van De Plas & Jan Rubens van Groep Idewe

“We raden Fleet Managers die hun vloot willen vergroenen aan om in te stappen in het platform. De informatie en kennis die ter beschikking wordt gesteld van de leden, bieden een goede ondersteuning bij de implementatie van EV. Zelf hebben we met het ondertekenen van het Cleaner Car Contracts binnen PEB onze ambities nog scherper gesteld.”

Plug-in hybrides

“Sinds februari 2017 zijn we gestart met de vergroening van onze vloot, die meer dan 600 voertuigen telt. In een eerste fase werden dieselvoertuigen enkel nog toegelaten voor de contracten met een hoge jaarkilometrage. Intussen worden diesels volledig gebannen. Naast benzinewagens hebben wij hybrides, cng en plug-in hybrides opgenomen op onze keuzelijsten. Vooral de plug-in hybrides kennen een groot succes en scoren (mits dagelijks laden) prima wat betreft het brandstofverbruik, al wordt hierover vaak het tegendeel beweerd. Wij zien het alvast als een perfecte overgang naar full EV.

We reiken onze medewerkers hiervoor ook meerdere tools aan, zoals een smart cable, laadsleutel, laadmogelijkheden in al onze vestigingen en een volledige vergoeding van de laadkosten.”

Kennis en ervaring delen

“Mee als koploper instappen in het PEB leek ons een logische next step, omdat we al zeer ver stonden in onze transitie naar vlootvergroening. Een grote toegevoegde waarde van dit platform is dat we onze kennis en ervaring met de andere koplopers kunnen delen. Deze kennis en ervaring wordt omgezet in praktische tools. We raden Fleet Managers, die de transitie naar vlootvergroening willen maken, zeker aan om mee in te stappen in het platform. De informatie en kennis die ter beschikking wordt gesteld van de leden, bieden een goede ondersteuning bij de implementatie van EV.

Met het ondertekenen van het Cleaner Car Contracts binnen PEB, hebben we onze ambities nog wat scherper gesteld. De in het convenant opgenomen doelstellingen zijn zeer ambitieus, maar net dat maakt het voor ons zo uitdagend. De haalbaarheid ervan zal natuurlijk voor een groot deel mee afhangen van het aanbod aan beschikbare EV’s op de Belgische markt en van het ondersteunend beleid van zowel de Vlaamse als federale overheid.”